podcast download | luisteren

podcast
medeplichtig

 

Vanaf deze pagina zijn de podcast afleveringen te downloaden | beluisteren. De muziek die gebruikt wordt is royalty vrije muziek die hier te downloaden is: Royalty Free Music: Wouter Siteur | background music for free | Waarom gebruiken we achtergrondmuziek?

27-11-2016 In aflevering 30: reacties: Soros niet meer welkom in Rusland, valse nieuwssites, fijnstof, EU crisis 4 december?, geen bescherming meer voor Monsanto, Trump & Putin tegen ISIS, Elite blijven graaien, Petitie tegen ABN AMRO, troll meldt zich, Kill Obama Bill(s) gezondheid nieuws o.a. zwangerschapdepressie, aluminium in vaccin, vitamine D en borstkanker CERN en het politieke nieuws met o.a. Trump droogt de internationale pers af en noemt ze leugenaars. .... [ download | rechts klik ]
al het nieuws wel doordacht

Meer informatie | links

bijdrage luisteraar
[Geert] PUTIN ISSUES INTERNATIONAL ARREST WARRANT FOR GEORGE SOROS � DEAD OR ALIVE Russia has officially declared that Billionaire George Soros is a wanted man in their country, citing him and his organizations as a “threat to Russian national security”. Putin banned Soros from Russia last year due to the fact that Soros helped to nearly destroy the Russian economy in the early 1990’s.

[Geert] Dit zijn de echte valse nieuwssites van Nederland. Vrijheid om andere mening dan politiek-correcte elite te hebben wordt steeds minder getolereerd.


[Geert] Monsanto’s bedrijfsgeheim-truc is voorbij..!
Het Europees Hof van Justitie heeft deze week bepaald in twee Nederlandse zaken die werden aangespannen door milieuorganisaties, dat nationale overheden geen milieu-informatie meer mogen achterhouden, die bedrijven geheim willen houden uit bijvoorbeeld ‘commercieel belang’.�Dit arrest (want het komt van het hoogste rechtsorgaan in Europa) heeft heel grote gevolgen voor het bedrijfsleven. Officieus kun je ervan uitgaan, dat bedrijven als Bayer, Monsanto en Syngenta, niet willen, dat uit deze kijk achter de schermen, aantoont, dat bedrijven als Bayer hun vergunninge m��r te danken hebben aan lobby-werk, dan aan degelijk wetenschappelijk onderzoek..!


Trump en Putin bereiden nu al gezamenlijke aanval op ISIS voor In tegenstelling tot de meeste gekozen presidenten wacht Donald Trump niet met in actie komen totdat hij op 20 januari formeel is ingezworen. Gisteren kondigde hij aan al op de eerste dag een dikke streep te zetten door het TPP vrijhandelsverdrag met Azi�, waarmee ook het TPIP met Europa definitief van de baan is. Nu blijkt ook dat Trump en Putin achter de schermen in nauw contact met elkaar staan om in zowel Syri� als Irak zo snel mogelijk gezamenlijk de aanval te openen op de islamitische terreurgroep ISIS.

[Dick] Fijnstof: Ik ben geinteresseerd in het vinden van betere luchtfilters voor mijn cleanroom. Betere filters is een betere kwaliteit van leven. En dat geldt op dit moment voor ieder mens. Als er iemand is die samen met mij een filter business op wil zetten, neem dan contact op. Ik weet er heel heel erg veel van. Maar ik zit in NO Thailand en kan hier weinig alleen. In Nederland wordt gewerkt aan nanofilters. Maar het is niet duidelijk wanneer ze beschikbaar zullen zijn. Bekijk ook mijn video, dan ga je begrijpen wat hier allemaal aan vooraf ging. Mijn website: Of communiceer met mij via facebook waar ik dagelijks post en de media leugens aan de kaak stel.
[Geert] Volgende EU crisis op 4 december
Volgende week zondag 4 december kunnen de Italianen met het referendum premier Renzi naar huis sturen, omdat hij zelf aangekondigd heeft bij een Nee op te zullen stappen. Dat zou de weg vrijmaken voor de Vijfsterrenbeweging die wil dat Italia uit de EU stapt. Een nieuw rampscenario ligt klaar voor de EU-aanhangers. Na de Britse exit zou een volgend land dat uit de EU wil stappen weleens de doodssteek kunnen betekenen voor de Europese Unie. De partij heeft het vooral over eerlijkheid en transparantie en wil niets te maken hebben met de gevestigde politieke klasse � die staat voor corruptie, dikke salarissen en achterkamertjespolitiek.
[Geert] De elite graait, grabbelt en grijpt als nooit tevoren
De grootste mythe van deze tijd is dat er geen geld zou zijn. Er is meer geld dan ooit, maar het is ook ongelijker verdeeld dan ooit’,
[Jeanette] Petitie: Abn Amro stop de financiering van de dakota access pipeline


nieuwskanaal

bijdrage Ron Fonteine
Geachte heer/mevrouw, aangezien er op uw site gevaarlijke onzin staat met betrekking tot vaccinatie, heb ik uw site heden aangemeld bij "De Hoaxwijzer". U brengt met uw onwetenschappelijk en rellerig gedoe namelijk de volksgezondheid in gevaar. U bent dus zeer onverantwoordelijk bezig. Afzender: sarasecl82@gmail.com [reageren staat vrij beste vrijheidsstrijders]

House passes bill to kill several Obama regs with one stoneThe House passed legislation Thursday that would allow it to repeal multiple Obama-era regulations at once, which would reduce the risk that some of President Obama's 11th-hour rules might escape congressional review.

Studie ondersteunt mogelijk verbod op microplastic balletjes

Het bewustzijn van de bevolking betreffende de aanwezigheid van microbeads (microplastic) in persoonlijke verzorgings producten ontbreekt op sommige plaatsen, maar een nieuwe studie wijst uit dat er sterkte indicaties zijn dat een verbod op het gebruik breed geaccepteerd zal worden. Een studie gedaan door de Universiteit van Plymouth is nagegaan wat de opvatting is over de aanwezigheid van microbeads in beschikbare cosmetica.

Lees verder


Wakame zeewier als bloeddrukverlager


Zwangerschapsdepressie en abnormale hersenstructuur kinderen

Volgens een nieuwe studie gepubliceerd in Biological Psychiatry, zijn depressieve symptomen bij vrouwen tijdens en na de zwangerschap geassocieerd met verminderde dikte van de cortex - de buitenste laag van de hersenen die verantwoordelijk is voor het complex denken en het gedrag - bij voorschoolse kinderen. De bevindingen suggereren dat de stemming van de moeder de ontwikkeling van de hersenen van haar kind kunnen beinvloeden op kritieke fasen in het leven.

Lees verder


Aluminium is giftig voor alle levensvormen


Verband hogere vitamine D en betere uitkomsten bij borstkanker

Vrouwen met hogere vitamine D-gehaltes in het bloed na de diagnose borstkanker hadden aanzienlijk betere vooruitzichten op de lange termijn, volgens nieuw onderzoek van Kaiser Permanente en Roswell Park Cancer Institute. Het onderzoek werd online gepubliceerd in JAMA Oncology. Vitamine D is een voedingsstof die het meest bekend staat om zijn rol bij het in stand houden van gezonde botten; andersom staat een tekort aan vitamine D in verband met het risico op verschillende soorten kanker.

Lees verder


EU wetgeving luchtkwaliteit laat Europeanen in de steek

Vuile lucht leidt tot hoge sterftecijfers en grote economische schade en het trekt zich niets aan van landsgrenzen. GroenLinks pleit al jaren voor een daadkrachtige aanpak van luchtvervuiling. “Helaas is de wet waarover het Europees Parlement stemt een lege huls geworden”, stelt Europarlementari�r Bas Eickhout. “Het is geen verbetering van de huidige situatie, sterker nog: eisen voor de uitstoot van landbouw zijn fors uitgehold.” De landbouwlobby heeft haar werk goed gedaan: de voorgestelde regelgeving grijpt niet in bij de uitstoot van methaan. En dat terwijl in een stad als Londen, die gebukt gaat onder zware luchtvervuiling, een belangrijk deel van die vervuiling door intensieve veeteelt komt. “EU-leiders verdedigen hun bio-industrie ten koste van de volksgezondheid van hun eigen inwoners. Treurig”, constateert Eickhout.


EU parlement weigert check investeringsbescherming in CETA

Een van de heikele punten binnen het handelsverdrag dat de EU met de Canadezen (CETA) wil sluiten is het arbitragemechanisme waardoor bedrijven nationale staten kunnen aanklagen wanneer deze bedrijven zich benadeeld worden door beleidskeuzes. Er zijn grote juridische twijfels of dit omstreden arbitragemechanisme tussen investeerders en staten wel in overeenstemming is met Europese wetgeving. Toch durft een meerderheid van het Europees Parlement het niet aan om het Europees Hof van Justitie te laten toetsen of ICS in strijd is met het EU-verdrag. Een resolutie van GroenLinks die daartoe opriep werd vandaag verworpen door christendemocraten, liberalen en een groot deel van de sociaal-democraten. Bas Eickhout: “Voor het eerst sluit de EU een akkoord dat investeerders in staat stelt om overheden aan te klagen. Het is verontrustend dat een meerderheid van het Europees Parlement niet eens bereid is om zorgvuldig te onderzoeken of dat wel legaal is.”


Haal de Indonesische noodles uit de plastic soep

Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu, VNO-NCW en Friesland Campina hebben afspraken gemaakt met de Indonesische Kamer van Koophandel en het bedrijfsleven om het gebruik van eenmalige wegwerpverpakkingen van bijvoorbeeld noodles, chocola of koffie aan te pakken. Deze zogenoemde single use packages leiden tot nog meer zwerfvuil op straat en in zee (plastic soep). Een groot probleem in Indonesi�, dat nu de een na grootste plasticvervuiler ter wereld is. Staatssecretaris Dijksma: "De milieubelastende wegwerpzakjes om noodles en chocola te verpakken vormen een complexe puzzel, want het is van groot belang om de toegang tot deze producten te behouden voor mensen met een laag inkomen. Nederlandse bedrijven zijn bij uitstek goed in het verzinnen van creatieve en tegelijk betaalbare oplossingen om zwerfvuil door verpakkingen te bestrijden."Hoe de levensmiddelenindustrie via Youtube kindermarketing inzet

Jelte Sondij en Yora Rienstra weten het woord te krijgen tijdens jaarcongres FNLI. De presentatoren duiken in de wereld van kindermarketing in de levensmiddelenindustrie. Deze industrie beloofde zes jaar geleden geen marketing meer te doen voor zoete en vette producten gericht op kinderen. Dit houdt ook in dat er niet meer geadverteerd mag worden met superhelden.
In hun onderzoek krijgen zij onder meer te horen dat YouTube een perfect medium is. De industrie blijkt volop in te zetten op vloggers die massaal kinderen onder de twaalf bereiken.

Naar de uitzending


Boodschap aan de elite - Ole Dammeg�rd


Blootstelling aan vervuiling is groter bij actieve stadskinderen

Kinderen uit stadsdelen van New York City die dagelijks een flinke hoeveelheid beweging namen, werden aan een grotere hoeveelheid roet blootgesteld, een door het wegverkeer voortgebrachte vervuilende stof, dan kinderen die minder actief waren, aldus een onderzoek door een multidisciplinair team onderzoekers van het “College of Physicians & Surgeons” aan de Columbia Universiteit en “Columbia's Mailman School of Public Health”.

Lees verder


Hoe kan de kindersterfte in de VS zo hoog zijn met zoveel vaccins ?

Kids are recommended for more vaccines in their first days and years of life than every before in this country. Is it making kids healthier or could it have a connection with something much worse? Dr. Stephanie Seneff has studied the issue extensively and points out a frightening contradiction. She asks the question 'why does the country with the most vaccines have this?! What do you think the reason is?!


Blootstelling aan pesticiden kan veranderingen in mondmicrobioom veroorzaken

Blootstelling aan pesticiden bij mensen die in de landbouw werken hangt samen met veranderingen in het orale microbioom. Dit is de eerste studie die een dergelijke correlatie bij mensen aantoont. Het onderzoek is op 11 november gepubliceerd in Applied and Environmental Microbiology, een tijdschrift van de Amerikaanse Vereniging voor Microbiologie.

Lees verder


De gevaren van psychiatrische medicatie en de alternatieven


Huidpleister voor behandeling van pinda allergie bij kinderen veilig, gemakkelijk en effectief

De resultaten van de gedurende een jaar lopende klinische trial wijzen uit dat een huidpleister, die kleine hoeveelheden pinda-eiwit afgeeft via de huid, een beloftevolle behandeling lijkt voor kinderen en jonge volwassenen met een pinda-allergie, speciaal voor jongere kinderen.

Lees verder


Robert F. Kennedy jr steunt mensen bij protesten bij Standing Rock


Mensen met een laag oxytocine niveau hebben minder inlevingsvermogen

Volgens nieuw onderzoek voorgesteld op de jaarlijkse conferentie in Brighton van de 'Society for Endocrinology’ hebben mensen die lijden aan medische aandoeningen veroorzaakt door lage niveaus van oxytocine, problemen met empathie. Het is het eerste onderzoek dat mensen met een laag oxytocine niveau bestudeert en suggereert dat hormoonbehandeling het psychisch welbevinden van deze mensen zou kunnen verbeteren.

Lees verder


De 750 overige nieuwtjes
http://www.leefbewust.com/2016/nieuws/251116.html

Bijdrage Arend Zeevat

Naar aanleiding van het benoemen door Ron van de ludieke actie van enkele activisten m.b.t. de voedingsindustrie, moest ik denken aan The Yes Men. Een fantastisch duo, die zich op een zeer creatieve manier wisten in te werken in de wereld van lobbyisten, conferenties en congressen en daar hun soms absurde ding deden, maar daarmee wel een boodschap afgaven. Misschien kennen jullie ze wel. Ze zijn echt fantastisch. Hieronder een overzicht van hun activiteiten op youtube


De Amerikaanse bevolking wordt van binnenuit kapot gemaakt door een sterk toenemend hero�negebruik. [Drugs doden hoger dan auto ongelukken in Amerika] en ... waarom is het leger van de VS eigenlijk nog steeds in Afghanistan, waar jaarlijks de opiumproductie nieuwe recordhoogten bereikt?


Noot Mike: Ik weet ook niet of het beter gaat worden onder Sessions als Attorney General. Hij is fel tegen marihuanagebruik - en dat terwijl er gedurende deze verkiezingen talloze staten juist zijn overgegaan op legaal gebruik van wiet, al of niet medicinaal. Het laatste wat de Amerikanen nodig hebben is dat het justitiele apparaat verder overbelast wordt door nog meer onzinnige veroordelingen wegens wietbezit of -gebruik! Ik mag hopen dat de 'war on drugs' door Trump als een mislukking wordt gezien en dat hij zich richt op werkelijke problemen met criminaliteit. We zullen zien. / De Taliban had de heroineprpoductie volledig stilgelegd en nu beschermen Amerikaanse militairen de heroinevelden, waar de broer van president Karzai flink geld aan verdient. Bovendien hebben de boeren aldaar weinig keus. Het is precies hetzelfde met cocaboeren in Colombia, er is nu eenmaal meer poen te verdienen aan deze gewassen dan aan andere. De CIA verdient zijn geld met internationale drugshandel en ik koester geen enkele illusie dat Pompeo hier paal en perk aan gaat stellen.


EU Parliament approves resolution to counter Russian media Het Europese parlement, dat op zich natuurlijk al een circus is van jaknikkers t.a.v. het beleid van de Europese Commissie, heeft in een stemming aangegeven de confrontatie met Rusland te blijven zoeken in een zich intensiverende propagandaoorlog.�


No Fly Zone Het lijkt er op dat een aantal Amerikaanse senaatsleden via de de achterdeur een no-fly zone boeven Syri� hebben afgekondigd.
Trump Just Put "Net Neutrality" on Death Row
Gaat Trump zijn eigen versie van pay to play initi�ren, in dit geval m.b.t. het internet? Volgens het hieronder weergegeven artikel heeft hij twee mensen uit de communicatiesector benoemd, die een tegenstander zijn van een vrij internet voor iedereen.Trump tax plan hurts single parents, middle class and cuts taxes for ultra-wealthy and Big Business -- Sott.net
Voor iedereen op aarde $70 miljoen als Rothschild zijn ...
Ook veteranen uit het Amerikaanse leger hebben zich verbonden met de Sioux-Indianen in Standing Rock, waaronder de zoon van de bekende Amerikaanse generaal Wesley Clark.

BREXIT Het is werkelijk ongelooflijk wat er momenteel allemaal naar buiten komt. Een gelekte email maakt duidelijk dat Richard Branson en Bob Geldof alle moeite doen om Brexit te stoppen. Daarnaast willen zij de oorlogscrimineel en prominent lid van de Fabian Society Tony Blair, weer de politiek in katapulteren.�
Bijdrage Arend Zeevat
Dagelijks publiceerd Mike op zijn website: - Exposing the Elephant in the Room. [Noot: letterlijk vertaald "Wat zelfs een blinde zou moeten kunnen waarnemen.] Onderwerpen over onder andere: Agenda 21 - Economy - EU - Fake terror - Food & Health - Fukushima - Geo Politics - Global warming - Hidden History - Middle East - Police State - PC Feminism - Russia - Spirituality - UK - Vaccines - Video & Images - Zionism | Ook kun je [na registratie] terecht op zijn Facts Forum | The Liberation of the Slaves

Iets zegt mij dat Trump strategish bezig is. Het is natuurlijk een meesterzet om de vervolging van Hillary op de langere baan te schuiven. Obama kan pas gratie verlenen als er een aanklacht is. Totdat Trump daadwerkelijk is ingezworen loopt er nog een congressioneel 'onderzoek', pas daarna kan er concrete actie worden ondernomen in de vorm van een aanklacht en vervolging. Dit om te voorkomen wat president Ford deed bij Nixon: hem officieel vrijpleiten van enige misstap. Het lijkt erop dat Trump slimmer is dan menigeen hem toekent!

Bijdrage Henk Mutsaers
Lang Leve Europa meldde: De Hoax-Wijzer top 60 is een (anoniem) initiatief dat als alwetend orakel voor alle Nederlanders, Belgen en Engelstalig sprekenden weet vast te stellen welke sites ze wel en niet mogen geloven. Je zou verwachten dat NOS, Telegraaf en NRC hoog in de Hoax-Wijzer top 60 zouden staan? Toch niet. Kennelijk heeft de Hoax-Wijzer toch niet alle kennis in pacht?

Wat zien we? Zowel leefbewust, Gedachtenvoer, docom.radio als Conspirancy Discovery worden in deze lijst niet vermeld, zijn we daar nu blij mee of vinden wij dat men ons onterecht gepasseerd heeft? Fake news sites are the scapegoats na het debakel van de Amerikaanse verkiezingen die totaal verkeerd werden ingeschat door de MSM.

Noot: Hoe belangrijk zijn alternatieve media voor onze (Nep) democratie?

De omgekeerde wereld: Johns Hopkins Patient Guide warns: “Avoid contact with children who are recently vaccinated,” and to “Tell friends and family who are sick, or have recently had a live vaccine not to visit.” The public health community is blaming unvaccinated children for the outbreak of measles at Disneyland, but the illnesses could just as easily have occurred due to contact with a recently vaccinated individual,” says Sally Fallon Morell, president of the Weston A. Price Foundation.
Fake News And Pharma: Hiding The Truth About Health With Lies About Drugs Dr Rath Health Foundation

The Ministry of Peace concerns itself with war, the Ministry of Truth with lies, the Ministry of Love with torture and the Ministry of Plenty with starvation. These contradictions are not accidental, nor do they result from ordinary hypocrisy; they are deliberate exercises in DOUBLETHINK. For it is only by reconciling contradictions that power can be retained indefinitely.
� George Orwell, Nineteen Eighty-Four

vaccinaties

Zinloze behandelingen ziekenhuis
De lijst die artsen door IQ Healthcare (Radboudumc) hebben laten samenstellen bevat maar liefst 1.366 verrichtingen die ziekenhuisartsen beter kunnen nalaten omdat er geen wetenschappelijk bewijs voor bestaat. De lijst is aangeboden aan Minister Schippers

download de podcast

R evolutie


referendum nexit

kennis geeft de morale plicht om te delen | disclaimer | eBoek Zoektocht naar gezondheid | Hope Comes In The Dark [download]