dotcom.radio via de kabel

slog radio

Dotcom.radio nu ook in West Brabant en bij sommige providers in heel Nederland op de kabel

Met ingang van December wordt het radio en TV signaal van elke omroep in Nederland ook doorgegeven aan de media hub van de OLON, de overkoepelende organisatie van de lokale omroepen in Nederland. Alle kabelmaatschappijen geven dit signaal door. [zie overzicht]

Sinds 17 Mei is dotcom.radio te beluisteren via de internet stream en te downloaded als podcast 128k mp3. Tot December werd het programma uitgezonden op de Dinsdagavond om 21.00 uur op de lokale omroep SLOG in Geertruidenberg.

In overleg werd de uitzending verplaatst naar de Zondagavond om 21.00 uur. Voordeel, het programma is die dag opgenomen dus het nieuws is actueel op alle punten. Een ander voordeel is dat er minder andere zaken spelen voor mensen om tijd vrij te maken om te luisteren.

Het voordeel van een podcast in radio vorm is dat er een begin en een eind is. Geen oeverloze discussies waar mensen vaak de tijd / interesse voor hebben om dit te volgen. Vele zaken worden kort aangestipt en de links op de website zorgen voor extra uitgebreide informatie. Veelal echter in het Engels.

Waar en hoe kunt u je dotcom.radio beluisteren?

Radio via de ether 105.1mhz (bv in de auto, draagbare radio, klokradio)

Ziggo:
Radio analoog 92.9mhz
Radio digitaal kanaal 918
TV analoog 663,250 mhz (kanaal 45)
TV digitaal kanaal 43

Tele2:
Radio digitaal
TV digitaal

KPN, XS4ALL, Telfort (witte afstandsbediening)
TV 320
Radio 780

Telfort en Edutel, Lijbrandt Telecom, Fiber.nl, Stipte, Solcon (zwarte afstandsbediening )
TV 2156
Radio 3166

kennis geeft de morale plicht om te delen | disclaimer |