“Gedachtenpolitie” met Facebook, Google, ..

negatieve gedachten“Gedachtenpolitie”: Is dit het nieuwe woord wat genomineerd kan gaan worden voor “het woord van 2014”? Pechtold stelde dat het CDA (Buma) pleit voor een “gedachtenpolitie”. Maar is die gedachtenpolitie niet al jaren lang een FEIT? Weten ‚the powers that be” niet al lang exact wat een ieder van ons denkt?

Iedereen die op internet actief is geeft zich bloot aan de gedachtenpolitie

Gedachten, datgeen wat je denkt, kan door het internet niet meer als privé gezien worden. Elke website die je bezoekt wordt immers gevonden door middel van de zoekwoorden die jij gebruikt of de woorden die in de titel en tekst staan van de betreffende pagina. Elke website beheerder kan in de statistieken en de bezochte pagina’s al een beetje afleiden wat voor bezoeker er op de website is geweest, ook al waren de sleutelwoorden (key words) niet meer zichtbaar.


Als ik zie hoeveel robots er elke dag actief zijn van Google, Microsoft, en Facebook, om er maar een paar te noemen dan weet ik wel dat niet alleen ik, maar al mijn bezoekers keurig in kaart worden gebracht. Men heeft letterlijk een gedetailleerd gedachtenprofiel van de gebruikers van het internet, dus van iedereen die niet anoniem surft.

Dat betekend dat alles wat je denkt en vervolgens opzoekt bekend is geworden, op twee gedachten hinken en van gedachten veranderen, iemand op andere gedachten brengen (zoals ik actief doe) alles komt in je gedachtenprofiel te staan.

Het is al lang bekend dat van de onderwerpen die je intoetst op de zoekmachine(s) al na korte tijd relevante advertenties verschijnen. Ook al zijn voor mij, als website beheerder, de zoek woorden niet meer te zien het laatste jaar sinds de openbaringen van Edward Snowden over de NSA, Google ziet deze woorden combinaties nog steeds want daar is hun business profiel op gebaseerd.

Al je zoekwoorden, bezochte pagina’s, chat berichten en gesprekken maken dat al jouw gedachten voorkeuren en emoties 100 procent in beeld gebracht worden. En om te denken dat die gegevens wel veilig zijn bij de bedrijven die ze verzamelen …. dat moet je wel onder een hele grote super rotsblok geleefd hebben de laatste jaren om dat te denken. En, — ik heb niks te verbergen — getuigt niet van het deskundig gebruiken van je hersenen.

Op het moment dat allerlei instanties toegang zouden krijgen tot onze gedachtenprofielen is de gedachtenpolitie een keihard feit. Wetgevers kunnen aangaande van wat proefballonnetjes 100 procent beoordelen hoe wij er vervolgens over denken en aangaande deze resultaten een wetsvoorstel verfijnen. (En dat is meestal niet/nooit in ons voordeel)

Bedrijven hebben toegang tot veel data die nu al veel van onze gedachten bloot geven via de klanten kaart en allerlei websites waarvoor men dient in te loggen.

Anoniem surfen is wel-eens-waar mogelijk maar zal voor velen geen optie zijn omdat je geduld best wel op de proef gesteld wordt bij het surfen op internet.

De gedachtenpolitie is een onderwerp uit het boek 1984 van George Orwell om via het gedachtenprofiel mensen te zoeken, in de gaten te houden en indien gewenst onder toezicht te stellen (arresteren) De oude martelmethoden kunnen echter achterwege blijven, alles is immers al bekend bij de ‚verdachte’.

Als echter diverse mensen bij jouw op je computer wat informatie zoeken die gecombineerd in hoge mate verdacht zijn kun Jij zomaar in de problemen komen!

In Amerika heeft het Department of Homeland Security al onder druk een lijst van sleutelwoorden (key words) bekend moeten maken waarmee zij de sociale media volgen. (volledig geautomatiseerd). Dit melde de Daily Mail.

— Henk Mutsaers